Giáo DụcTiếng anh 8 - mới

Have you or one of your family members experienced a natural disaster? Make notes about it in the table below.

Have you or one of your family members experienced a natural disaster? Make notes about it in the table below.

3. Have you or one of your family members experienced a natural disaster? Make notes about it in the table below. Alternatively, you can write about a natural disaster you have read about. (Bạn hoặc ai đó trong gia đình đã từng trải qua một thảm họa thiên nhiên chưa? Ghi chú về nó vào bảng bên dưới. Hoặc là bạn cũng có thể viết về một thảm họa thiên nhiên mà bạn từng đọc qua.)

4.a Use your notes in 3 to write a news report. (Sử dụng các ghi chú trong phần 3 để viết một bản tin.)

b. Swap news reports with a partner and review wach other’s drafts. Make revisions and corrections if neccesary. Then present your final news report to the class. (Trao đổi thông tin với một bạn học và ôn lại bản nháp của mỗi người. Ôn lại và sửa nếu cần. Sau đó trình bày báo cáo cuối cùng cho lớp.)

Bạn đang xem: Have you or one of your family members experienced a natural disaster? Make notes about it in the table below.

Lời giải chi tiết:

3. Have you or one of your family members experienced a natural disaster? Make notes about it in the table below. Alternatively, you can write about a natural disaster you have read about. 

(Bạn hoặc ai đó trong gia đình đã từng trải qua một thảm họa thiên nhiên chưa? Ghi chú về nó vào bảng bên dưới. Hoặc là bạn cũng có thể viết về một thảm họa thiên nhiên mà bạn từng đọc qua.)

Type of natural disaster Typhoon (Bão)
What is this disaster? A powerful storm with severe winds and heavy rain.
When and where did the disaster occur?

– In 1881

– In Hai Phong province

What are the effect of this disaster?

– Some 300,000 people lost their lives.

– rice fields were flooded

– buildings were decimated (and as a result, people either were drowned or left stranded)

– trees were ripped up

– most of the town was wiped out

– inability to operate as a port town

What has been done to help the victims of the disaster?

– The rescue workers tried the best to find the victims and their family members

– Built houses for homeless

– Provided victims with food, water, …

4.a Use your notes in 3 to write a news report. (Sử dụng các ghi chú trong phần 3 để viết một bản tin.)

Bài làm:

A severe typhoon in Hai Phong Province

A severe drought seriously affected a large area in Hai Phong province in 1881. There had been a powerful storm with severe winds and heavy rain. The typhoon had serious consequences. About 300,000 people were killed by the typhoon (casualties likely went up even in the storm’s passing due to disease and starvation). With the high waves and winds, rice fields were flooded, buildings were decimated (and as a result, people either were drowned or left stranded), trees were ripped up, etc. Most of the town was wiped out. Hai Phong was unable to operate as a port town, which affected badly to the economy. To save the desperate situation, rescue workers were sent to find the victims and their family members. The Government spent money on building house for the homeless. It also provided victims with food, water… It was expected that the situation would improve soon.

Hướng dẫn dịch:

Một cơn bão khủng khiếp ở tỉnh Hải Phòng

Một cơn bão khủng khiếp đã ảnh hưởng trên diện rộng ở tỉnh Hải Phòng năm 1881. Có một cơn bão rất mạnh cùng gió và mưa lớn. Cơn bão đã gây ra những hậu quả nghiêm trọng. Khoảng 300.000 người chết vì cơn bão (con số này tăng lên thậm chí khi cơn bão đã đi qua vì bệnh tật và chết đói.) Cùng các cơn sóng lớn và gió, các cánh đồng lúa đã bị ngập lụt, các tòa nhà bị phá hủy (và kết quả là mọi người bị chết đuối hoặc mắc cạn.), cây bị đổ rạp… Hầu hết các thị trấn bị xóa sổ. Hải Phòng không thể thực hiện chức năng như một thành phố cảng, điều này ảnh hưởng rất nhiều đến nền kinh tế. Để cứu vãn tình hình này, lính cứu hộ đã được gửi đến để tìm nạn nhân và người nhà của họ. Chính phủ dành tiền để xây nhà cho người đã mất nhà vì cơn bão. Chính phủ cũng cung cấp đồ ăn, thức uống cho nạn nhân nữa… Mong rằng tình hình sẽ sớm được cải thiện.

b. Swap news reports with a partner and review wach other’s drafts. Make revisions and corrections if neccesary. Then present your final news report to the class. 

(Trao đổi thông tin với một bạn học và ôn lại bản nháp của mỗi người. Ôn lại và sửa nếu cần. Sau đó trình bày báo cáo cuối cùng cho lớp.)

Tiếng anh 8 – mới

Nội dung bài học được biên soạn và tổng hợp bởi thầy cô trường Chuyên Bắc Giang. Hy vọng đã giúp các em hiểu và biết cách giải câu hỏi: Have you or one of your family members experienced a natural disaster? Make notes about it in the table below.

Đăng bởi: Trường THPT Chuyên Bắc Giang

Chuyên mục: Giáo Dục, Tiếng anh 8 – mới

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *